У лікарні Дніпра почали проводити операції “безкровним” методом

У лікарні Дніпра почали проводити операції “безкровним” методом

Фото
Укрінформ
У дніпровській лікарні швидкої допомоги провели операції на стравоході методом стентування пацієнтам із звуженням стравоходу.

Як повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА, такі втручання в лікарні провели вперше.

Таке втручання застосовується щодо пацієнтів з пухлинами, хімічними опіками, варикозним розширенням вен стравоходу, які через хворобу не можуть вживати їжу. Спеціальний протез здатний розширити стравохід та полегшити страждання. На сьогодні це одна з найсучасніших методик в медицині.

«Щомісяця до нас поступали до семи людей із такою патологією. Ми направляли їх до дніпровської лікарні №4, бо до сьогодні такі операції проводилися лише там. Тепер ми отримали нове обладнання від Дніпропетровської облдержадміністрації, пройшли фахову спеціалізацію і також готові допомагати пацієнтам», - зазначив завідуючий ендоскопічним відділенням закладу Генадій Кузнєцов.

У лікарні швидкої допомоги Дніпра вперше провели три нові операції на стравоході/ Фото Миколи М'якшикова

Стентування, на відмінну від звичайних хірургічних операцій, швидке та безболісне. Робиться без розрізів, а тому вже на наступний день пацієнт готовий повертатися до нормального ритму життя.

«Стент вводять у стравохід у стиснутому стані, допомагає у цьому спеціальне обладнання. Вже всередині стент розкриваємо. Операція безкровна, триває близько години», – додав Генадій Кузнєцов.

Нині у дніпровській лікарні швидкої провели три такі операції. На сьогодні стентування стравоходу проводиться вже у двох лікарнях області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-