Assemblyline: канадська розвідка виклала програму-шукач шпигунського ПЗ

Assemblyline: канадська розвідка виклала програму-шукач шпигунського ПЗ

Укрінформ
Канадська спецслужба, відповідальна за радіоелектронну боротьбу, виклала у відкритий доступ одну зі своїх розробок під назвою "Assemblyline", що дозволяє виявляти шкідливе програмне забезпечення.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Центру з безпеки комунікацій Канади.

"Assemblyline" стане у нагоді середнім і великим підприємствам, допомігши їм краще захищати свої дані від викрадення. Більшість подібного програмного забезпечення захищене авторськими правами і не доступне загалу розробників. Центр відкриває "Assemblyline" для підприємців, кібердослідників, науковців без будь-якої економічної вигоди для себе", - зазначили у спецслужбі.

Читайте також: ДФС: шахраї обкрадають українців за допомогою липових SMS

Програма має відкритий код і дозволяє фільтрувати усі файли, що надходять у систему, залежно від небезпеки наявності у них шпигунського софта.

Усі охочі можуть завантажити "Assemblyline" за посиланням.

Зазначимо, що Центр із безпеки комунікацій є однією із найбільш засекречених спеціальних служб Канади. Однак останнім часом ця спецслужба намагається розвіяти ареол секретності навколо себе і стати більш відкритою. Так, улітку експерти Центру оприлюднили звіт "Кіберзагрози демократичному процесу в Канаді", у якому вказали на небезпеку стороннього втручання у місцеві й федеральні вибори у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-