У Лозанні зібрали корисну в господарстві робогусінь

У Лозанні зібрали корисну в господарстві робогусінь

Відео
Укрінформ
Вчені з Федеральної політехнічної школи Лозанни (Швейцарія) розробили м'якого вакуумного робота, який може пересуватися, хапати предмети і навіть повзати по вікнах.

За словами дослідників, такий пристрій здатний допомогти у виконанні простих робіт по дому, повідомляє "Популярная механика".

"У випадку з м'якими роботами найголовніше – це не стільки механічна продуктивність, скільки безпека, інтерактивність та адаптація до певних завдань, які можуть навіть не передбачатися під час конструювання робота", — розповідає співавтор роботи Джеймі Паїк (Jamie Paik).

Наукова робота з описом нового гнучкого робота опублікована у виданні Science Robotics.

Робот складається з трьох надувних модулів, які витягуються і стискаються, щоб змінювати напрямок руху. Кілька частин можуть бути легко з'єднані, і, будучи закріплені, вони можуть працювати від одного джерела живлення (вакуумного насоса) і від однієї системи управління.

Читайте також: "Укроборонпром" показав нову українську зброю

За словами розробників, пристрій може виконувати цілий ряд завдань. Наприклад, якщо прикріпити якесь хватательное засіб до нижньої частини робота, вийде роботизована рука. Якщо необхідно зробити робота більш довгим, досить приєднати кілька нових частин. Крім того, пристрій зможе пересуватися, як змія. Щоб робот міг лазити по вікнах, досить прикріпити до нього пару присосок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-