"Укроборонпром" показав нову українську зброю

Фото, відео
Укрінформ
ДК "Укроборонпром" показав досягнення в виробництві озброєння за останні три роки.

"За останні три роки ДК "Укроборонпром" створив десятки новітніх зразків озброєння, які є гідною відповіддю України на виклики гібридної війни. В той час, коли транспортний літак Ан-132D довів повну незалежність української авіабудівної галузі від Росії, безпілотний міні-БТР "Фантом" став наочною демонстрацією перспективних розробок українського оборонного комплексу", - йдеться у повідомленні прес-служби "Укроборонпром".

Як зазначається, за цей час були розроблені бойові модулі для бронетехніки, ракети, артилерійські системи, в тому числі, залпового вогню, безпілотники та радіолокаційні системи. 

"Укроборонпром" підготував спеціальний матеріал про головні розробки Держконцерну за останні три роки.

"Фантом"

Однією з найбільш інноваційних розробок "Укроборонпрому" за останні три роки є безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб "Фантом", який покликаний стати високотехнологічною відповіддю на виклики сучасної війни.

Наразі оновлена версія "Фантому" вже готується до проходження державних випробувань з автоматичним кулеметом великого калібру та інтегрованим високоточним ракетним озброєнням.     

Ан-132

У прес-службі наголошують, що своїм існуванням Ан-132D доводить, що Україна та її авіабудівна галузь самодостатні та можуть реалізовувати навіть у такі стислі терміни надскладні проекти.

Ан-132 призначений для польотів на близько- та середньомагістральних маршрутах, буде виконувати широкий спектр задач з перевезення вантажів. Літак матиме крейсерську швидкість до 500 км/год та максимальну висоту крейсерського польоту до 9000 м з максимальним корисним навантаженням до 9,2 т.

БМП-1УМД

Під час створення цієї машини були проведені роботи по впровадженню комплексу заходів з підвищення вогневої потужності, вдосконалення системи керування вогнем, поліпшення ергономічних та функціональних характеристик машини. Окрему увагу українські зброярі приділили реалізації комплексу засобів маскування у видимому та інфрачервоному діапазонах.

На БМП-1УМД може бути встановлені різні бойові модулі, у 2016 році у присутності представників Міноборони пройшли порівняльні випробування "Шквал" та "Стілет". Бойовий модуль “Шквал” оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-1, автоматичним гранатометом, 7,62-мм кулеметом, а також керованим ракетним озброєнням, яке призначене для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км.

В цей же час бойовий модуль "Стілет" оснащений гарматою ЗТМ-2, посиленим бронюванням та аналогічним комплектом озброєння. 

Ще однією особливістю БМП-1УМД став новий німецький двигун машини Deutz TCD2013 L64V.

Т-72АМТ

Фахівці "Київського бронетанкового заводу" встановили на Т-72АМТ динамічний захист нового покоління – "Ніж", який вже використовується на танках "Булат" та "Оплот". Цей динамічний захист знижує ефективність ворожих кумулятивних та бронебійних оперених підкаліберних снарядів, які є головними засобами знищення танків. Окрім того, він також ефективний проти боєприпасів, які діють за принципом "ударного ядра".

Безпілотники

У ДП "Антонов", що входить до складу "Укроборонпрому" в кооперації з провідними підприємствами України, активно йде розробка безпілотного авіаційного комплексу, який отримав назву "Горлиця".

Окрім багатофункціональної розвідувальної апаратури, "Горлиця" має можливості оснащення високоточними засобами ураження. При цьому практична відстань польоту ударного безпілотника становитиме більше 1000 км. 

БПАК-МП-1 "Спектейтор" був створений фахівцями "Київської політехніки" та ВАТ "Меридіан" ім. С. Корольова. Та є системою з 1-3 дронів та наземної станції управління. "Спектейтор" має оптимальне співвідношення ваги корисного навантаження на одиницю маси та високі аеродинамічні характеристики, що дозволяє ефективно розміщувати на дроні розвідувальне обладнання масою до 1,5 кг при масі самого безпілотника у 2 кг. При цьому знаходитись у повітрі дрон може протягом двох годин.

Бойові модулі

ДК "Укроборонпром" за останні три роки створив цілу лінійку різноманітних бойових модулів, для оснащення ними бронетехніки від легких бронеавтомобілів до бойових машин піхоти. 

Наприклад, новий бойовий модуль "Тайпан" призначений для озброєння легких бронемашин, та важить лише 350 кг. При цьому він оснащений скорострільною двоствольною гарматою калібру 23 мм, ефективна дальність стрільби якої сягає 1,8 км.

Ракети та артилерія

 Вперше, у 2017 році, був продемонстрований переносний реактивний гранатомет, який отримав назву РК-4 “Інгул”, виробництва ДП "ДККБ "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Нова зброя призначена для ураження легкоброньованої та неброньованої техніки (пускові установки, РЛС, літаки на стоянці, авто та інше.), споруд польового типу (ДОТ, ДЗОТ), а також живої сили, яка знаходиться на відкритому просторі, в укриттях, споруд з каменю, цегли або бетону.

Реактивна система залпового вогню "Верба" вперше була представлена наприкінці 2015 року "Харківським конструкторським бюро ім. О. Морозова", що входить до складу "Укроборонпрому". Ця зброя – нове покоління відомих "Градів". Керування вогнем, прицілювання та навіть перезаряджання "Верби" здійснюється в автоматичному режимі з кабіни, без безпосереднього втручання бійців в її роботу. 

В прес-службі підкреслили, що з липня 2014 по липень 2017 року, українську армію посилили 5 281 одиниця нової та модернізованої техніки, 7 164 одиниці відремонтованої та відновленої, а також передано 3 458 одиниць ЗІП, вузлів та агрегатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-