Супутник-ветеран Telkom-1 розвалився на орбіті

Супутник-ветеран Telkom-1 розвалився на орбіті

Відео
Укрінформ
Компанія ExoAnalytic Solutions, що займається моніторингом апаратів у навколоземному просторі, представила відео руйнування супутника Telkom-1.

Неполадки з супутником, що знаходяться на геостаціонарній орбіті, вперше зафіксовані 26 серпня 2017 року, пише портал eizvestia.com.

Експерти ExoAnalytic Solutions вважають, що яскраві уламки апарату, які помітні на відео, швидше за все, являють собою фрагменти сонячних батарей.

Супутник Telkom-1 створений американською компанією Lockheed Martin в інтересах індонезійського телекомунікаційного оператора Telkom Indonesia. На орбіті апарат перебував 18 років при заявленому терміну служби - 15 років.

Telkom-1 став другим за останні два місяці супутником, який розвалився на орбіті. У липні телекомунікаційний супутник AMC-9, що належить люксембурзьким оператора SES S. A., розпався мінімум на три частини.

Читайте також: Cassini перед смертю показала "ворота в пекло" на Сатурні

Як правило, супутники, що відслужили термін, виводять на орбіту поховання, в іншому випадку вони становлять небезпеку для діючих космічних апаратів.

Станом на 31 грудня 2014 року Космічний центр імені Джонсона НАСА нарахував на навколоземній орбіті 16 906 об'єктів, серед яких 3881 — діючі і непрацюючі супутники. Лідирувала за кількістю сміття на той момент Росія (з урахуванням СРСР) з 6351 об'єктом, на другому місці США (5038 апаратів), на третьому — Китай (3756 об'єктів). Російська сторона представила інші дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-