Cassini перед смертю показала

Cassini перед смертю показала "ворота в пекло" на Сатурні

Фото
Укрінформ
NASA опублікувало переданий практично знищеною роком раніше станцією Cassini знімок турбулентних областей, які розташовуються на північному полюсі Сатурна.

Про це повідомляє ZN.

"Cassini зробила знімок 26 квітня, в день початку фінального етапу своєї місії. Як відзначають дослідники, день літнього сонцестояння стався на Сатурні 24 травня 2017 року, через що північний полюс планети на знімку частково освітлений. Але на даний момент цей регіон планети поступово занурюється в темряву, яка буде зберігатися на ньому протягом декількох земних років", - зазначається в публікації.

Photo: NASA
Photo: NASA

Cassini названа на честь італійського вченого Жана Доменіко Кассіні, який довів, що кільце Сатурна складається з двох частин, розділених темною смугою (розподіл Кассіні) також передбачав, що кільця Сатурна складаються з часток різних розмірів.

Читайте також: NASA відправить на Венеру станції з азбукою Морзе

Космічна станція Cassini-Huygens, вартістю понад трьох мільярдів доларів, була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана. Вона наповнена величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань і високоякісних знімків в різних атмосферних умовах і спектрі кольору. Космічна станція складається з орбітальної станції Cassini (побудована NASA) і зонд Huygens (European Space Agency).

Cassini під час останнього прольоту між планетою та її кільцями досліджувала їх масу. До цього передбачалося, що кільця куди старша і існують 4,5 млрд років.

Читайте також: NASA відправить повідомлення зонду, який вилетів за межі Сонячної системи

Станція Cassini була відправлена до Сатурну в 1997 р. з мису Канаверал у Флориді. Вчені вважають, кільця планети є продуктами розпаду одного або декількох великих тіл, ймовірно, одного із супутників планети, який зруйнувався приблизно сто мільйонів років тому. Орбіти газового гіганта вона досягла 1 липня 2004 р. і з того часу справно відправляє на Землю велику кількість цікавих даних про шостої планети та її супутників. Весь цей час він займався дослідженням орбіти Юпітера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-