NASA відправить на Венеру станції з азбукою Морзе

NASA відправить на Венеру станції з азбукою Морзе

Укрінформ
Інженери NASA розробляють незвичайні станції для дослідження Венери.

Про це повідомляє Tehnot.

"Враховуючи екстремальні умови на планеті (атмосферний тиск більше ніж у 92 рази перевищує земний, а температура може досягати 462 градусів Цельсія), вони прийшли до висновку, що там краще впораються станції з механічними бортовими комп'ютерами. Цей проект називається AREE (Автомат Rover for Extreme Environments, автоматичний ровер для екстремальної середовища)", - зазначається в публікації.

Суть в тому, що такі комп'ютери NASA хоч і вирішують вузький спектр завдань, але зате дуже надійні. Для зв'язку же планується використовувати абетку Морзе, що дозволить передавати дані навіть через сильні перешкоди.

Читайте також: NASA показало снігові дюни Марса

Як передбачається, на верхівках станцій розмістять "тарілки" з сегментними вирізами. Під час обертання ці вирізи будуть на короткий час відкривати спеціальні відбивачі. Світлові "зайчики" від відбивачів будуть ловити аеростати, які потім передаватимуть сигнал на орбітальну станцію.

Зазначимо, раніше апарати на Венеру запускалися більше 30 років тому – в грудні 1984 року. Це були модулі станцій "Вега-1" і "Вега-2", що здійснили посадку у високогірних районах Венери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-