Кіберполіція попереджає: хакерська атака можлива на День Незалежності

Кіберполіція попереджає: хакерська атака можлива на День Незалежності

Укрінформ
В Україні нова кібератака можлива 24 серпня, на День Незалежності України.

Про це заявив глава кіберполіції Сергій Демедюк в інтерв'ю «Главкому».

«Ми попереджаємо, що це буде 24-го серпня, на День Незалежності. Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України», - сказав Демедюк.

Він також наголосив, що у шкідливому програмному забезпеченні M.E.Doc було багато елементів, які до цього часу не активовані.

«Ми ще не знаємо у повній мірі, які властивості має вірус. У нас лише близько 1,3 тис. офіційних заяв, де розпочаті кримінальні провадження”, - зазначив Демедюк. 

Читайте також: Кіберполіція не виключає повторення хакерської атаки за тиждень-два

Він також додав, що після останньої кібератаки лише 10% підприємств, як державних, так і приватних, відреагували і закрили вразливості у комп’ютерах. “Всі інші не вчинили жодних безпекових заходів. Ніхто не вчиться на своїх помилках”, - констатував глава кіберполіції.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня в Україні сталася масована кібератака, яка вразила велику кількість державних установ та приватних компаній. Згодом кібератака поширилася на інші країни у всьому світі. 

Тепер українська компанія з податкового програмного забезпечення "M.E.Doc" знаходиться під слідством через звинувачення у появі глобальної кібератаки. Департамент кіберполіції Національної поліції заявив, що розробники "M.E.Doc" знали про проблеми з безпекою задовго до хакерської атаки, але заходів вжито не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-