Порошенко вдячний колективу КПІ за нові воєнно-технічні розробки

Порошенко вдячний колективу КПІ за нові воєнно-технічні розробки

Укрінформ
Президент Петро Порошенко висловив подяку колективу Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" за нові воєнно-технічні розробки, які були здійснені фахівцями університету.

Про це Президент заявив під час відвідування ВНЗ, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент висловив подяку колективу інституту за нові воєнно-технічні розробки, які були здійснені фахівцями університету та впроваджені в конкретні виробництва та технології оборонного сектору і працюють на захист суверенітету та територіальної цілісності нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Порошенко наголосив, що для нього, як Верховного Головнокомандувача Збройних сил України є надзвичайно важливими успіхи наукового колективу КПІ в розробці та впровадженні нових розробок в оборонному секторі.

"Термін від розробки, від наукової ідеї до того, як технологія з’являється на лінії зіткнення займає 4-5-6 місяців", - підкреслив Президент.

Він зазначив, що вчені КПІ створили унікальні розробки в таких прикладних сферах, як радіоелектронна боротьба, радари, дрони, конфіденційний зв'язок, система захисту, шифрування інформації. При цьому, ці розробки вже поставлені на виробничі потужності  і працюють на захист України.

Читайте також: Науковці КПІ розробили найбільш ефективний у світі тепловий насос - Порошенко

"Є унікальні розробки, які працюють на рівні найкращих світових аналогів", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що в 2014 році, коли Україні не продавали озброєння, допомога вчених та студентів Київської політехніки була надзвичайно важливою.

Президент окремо подякував творчому колективу розробників серійного оперативно-тактичного БПЛА "Спектратор", який вже активно використовується Збройними силами України в зоні АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-