Україна має все для успішної цифрової трансформації - Кубів

Україна має все для успішної цифрової трансформації - Кубів

Укрінформ
Україні слід підтримувати розвиток високотехнологічних галузей згідно розробленої Мінекономрозвитку Стратегії розвитку високотехнологічних галузей до 2025 року.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, за підсумками участі першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва у форумі Digital Ukraine.

“Україна входить до ТОП-20 країн світу за обсягами експорту ІТ-продукції, ми маємо понад 100 тис українських ІТ-фахівців та більш як 5 тис ІТ-компаній. Водночас, треба збалансувати роботу між владою, наукою та бізнесом. Світова практика підтверджує, що замовником наукових розробок завжди виступає бізнес. Тому наука повинна працювати в унісон з промисловістю. А уряд продовжить створювати сприятливе регуляторне поле", - зазначив Кубів.

Він додав, що сьогодні уряд зробив акцент на трьох блоках питань: змінах до законодавства, які сприятимуть цифровим перетворенням у країні, інвестиційно-інноваційній політиці для стимулювання розвитку інновацій та привабленні великих інвестиційних проектів, передусім для створення цифрової інфраструктури та інших елементів цифровізації.

Кубів зазначив, що найближчим часом слід підтримувати розвиток високотехнологічних галузей згідно розробленої Мінекономрозвитку Стратегії розвитку високотехнологічних галузей до 2025 року. За його словами, втілення визначених у Стратегії заходів, дозволить створити умови для стимулювання розвитку високотехнологічних галузей, широке впровадження інновацій в усіх сферах та перехід до інноваційної економіки.

“На основі кращого світового досвіду Мінекономрозвитку розробило Стратегію розвитку високотехнологічних галузей до 2025 року, яка дозволить створити умови для стимулювання розвитку високотехнологічних галузей, широке впровадження інновацій в усіх сферах та перехід до інноваційної економіки. Для координації інвестиційно-інноваційної політики працює ціла низка проектних офісів при Кабінеті Міністрів України та Міністерствах”, - розповів Кубів.

Читайте також: Україна приваблюватиме туристів з інших країн за допомогою сайту

Він зазначив, що спільними зусиллями напрацьовані великі інвестиційно-інноваційні проекти, зокрема, впровадження 4G зв'язку, проекти у військово-промисловому, агропромисловому комплексах та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-