Компанія з Франції може інвестувати в українські

Компанія з Франції може інвестувати в українські "зелені" проекти

Укрінформ
Голова Держагентства з енергоефективності України Сергій Савчук обговорив з представниками провідного гравця світового енергоринку,  французької компанії ENGIE, особливості реалізації "зелених" проектів в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності. 

Зазначається, що ця компанія, у портфоліо якої 23 ГВт встановлених потужностей відновлюваної електроенергетики, виявляє інтерес до України.

"Вже не вперше ця компанія проявляє інтерес до України. Цього разу в рамках робочого візиту до Франції Сергій Савчук мав нагоду актуалізувати французьким інвесторам інформацію про розвиток відновлюваної енергетики в Україні", - йдеться у повідомленні.

Савчук поінформував потенційних інвесторів про впроваджений на законодавчому рівні стимулюючий тариф на виробництво тепла з відновлюваних джерел енергії.

Крім цього, представники компанії ознайомилися з діючою в Україні інтерактивною картою проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики - UAMAP.

"Вже сьогодні на карті опубліковано 40 потенційних "зелених" проектів на суму 700 млн євро. Завдяки такій карті можна знайти точки входу на український ринок, побачити та проаналізувати проекти", - прокоментував Савчук.

Загалом представники компанії вирішили детальніше вивчити представлену інформацію про законодавчі стимули та нововведення, а також дослідити карту UAMAP. Голова агентства запевнив у готовності надати усі необхідні консультації та роз’яснення. Співпраця сторін продовжиться.

"Окрім привабливих "зелених" тарифів, відсутньої "місцевої" складової та запровадженої премії за використання українського обладнання, Україна має ще гарні новини для інвесторів. Ухвалено Закон України "Про ринок електроенергії", яким передбачено довгострокові договори купівлі-продажу електроенергії за "зеленим" тарифом", - зазначив Савчук.

Як пояснив голова Держенергоефективності, знято черговий бар’єр. Раніше інвесторам доводилося укладати лише однорічні договори на продаж "зеленої" електроенергії, що інколи ставало перешкодою у плануванні проекту, визначенні його рентабельності та залученні кредитних коштів. Тепер такий договір укладатиметься на строк дії "зеленого" тарифу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-