Україна представляє новий вантажний Ан-132D на авіасалоні Ле Бурже

Україна представляє новий вантажний Ан-132D на авіасалоні Ле Бурже

Укрінформ
ДП "Антонов" представляє свій новий середньомагістральний вантажний літак Ан-132D на  одному з найбільших авіасалонів світу в аеропорту Ле Бурже.

Літак уже здійснив успішний тренувальний політ. Про це пише Deutsche Welle.

"На 52-му Міжнародному паризькому авіашоу у Ле Бурже, що відкрилось у понеділок, 19 червня, українське державне літакобудівне підприємство "Антонов" представляє свою новинку. Ідеться про середньомагістральний вантажний літак Ан-132D. Окрім участі у програмі демонстраційних польотів, Ан-132D буде доступний для ознайомлення на статичній стоянці. 17 червня літак уже здійснив успішний тренувальний політ у Ле Бурже", - йдеться у повідомленні.

За оцінками київського авіаційного експерта В'ячеслава Коновалова, літак має добрі перспективи на світовому ринку. За його словами, за право брати участь у проекті разом із Саудівською Аравією боролися інші країни регіону, де активно використовується попередник представленої у Ле Бурже машини - Ан-32. Втім, зазначає експерт, попри привабливі тактико-технічні характеристики, варто дочекатися, поки літак отримає сертифікацію та піде у серійне виробництво. 

"Так склалося, що останніми роками до машин "Антонова" є інтерес, але у масштабне серійне виробництво вони не йдуть", - зауважив Коновалов.

Авіасалон Ле Бурже триватиме до 25 червня. Протягом тижня на ньому будуть продемонстровані понад 130 літаків з різних країн світу.

Довідка. Ан-132D - модифікація радянської моделі Ан-32 і перший прототип багатоцільового транспортного літака Ан-132, що створюється Україною у партнерстві з компаніями із Саудівської Аравії "Такнія Аеронаутікс" та Центром науки та технологій імені короля Абдулазіза. Особливістю літака є його здатність до роботи у різних кліматичних умовах, особливо у спекотному кліматі, а також на високогірних та непідготовлених аеродромах. Вперше у повітря Ан-132D піднявся лише у березні цього року.

Фото Deutsche Welle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-