Британські субмарини з ядерною зброєю вразливі перед кібератаками - ЗМІ

Британські субмарини з ядерною зброєю вразливі перед кібератаками - ЗМІ

Укрінформ
Британські підводні човни програми "Трайдент" (Trident) вразливі до кібератак, що може призвести до втрати контролю над їх ядерним арсеналом.

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на звіт аналітичного центру Британо-американської ради з інформаційної безпеки (BASIC).

"Успішна кібератака може "нейтралізувати керування, призвести до загибелі людей, поразки чи, можливо, навіть катастрофічного обміну ядерних боєголовок (прямо чи опосередковано)", - йдеться у звіті.

Як зазначається, Міністерство оборони Британії неодноразово заявляло, що операційні системи атомних підводних човнів Trident неможливо зламати, коли вони знаходяться у відкритому морі, оскільки вони не підключені до інтернету.

Однак автори доповіді висловили скептицизм з цього приводу, підкресливши, що кібернапад можливий під час їх обслуговування на базі ВМС Клайд в Фаслейн (Шотландія).

"У підводних човнів на бойовому чергуванні, безумовно, немає з'єднання з інтернетом або іншими мережами, за винятком тих моментів, коли відбувається отримання інформації ззовні. Відповідно до цього чиновники заявляють, що Trident захищені від злому. Однак ці твердження є свідомо неправильними", - йдеться в документі.

Британія має чотири атомних підводних човни, на яких розміщений весь ядерний арсенал країни. На сьогодні почалася програма модернізації і поступової заміни човнів на нові, яку планується завершити на початку 2030-х років.

Фото: Andy Buchanan/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-