Південна Корея хоче інвестувати у розвиток 4G та 5G в Україні

Південна Корея хоче інвестувати у розвиток 4G та 5G в Україні

Укрінформ
Республіка Корея планує інвестувати у розвиток цифрової інфраструктури 4G та 5G в Україні.

Про це сьогодні йшлося на зустрічі першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з послом Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу та представниками корейської інвестиційної корпорації K-Growth, повідомляє Урядовий портал.

"Обсяги взаємної торгівлі та інвестицій в Україну з боку Республіки Корея наразі не є значними і саме час змінити цю ситуацію та напрацювати ефективну співпрацю. Особливо у сфері розбудови інформаційної інфраструктури для 4G та 5G в Україні. Це є одним із найважливіших пріоритетів роботи Уряду та Мінекономрозвитку, а Корея є визнаним світовим лідером у цій сфері”, - відзначив Степан Кубів.

Корейські колеги у свою чергу відзначили ефективне впровадження реформ в Україні, які спрямовані на економічне зростання, покращення інвестиційної привабливості та розвиток людського капіталу.

“Ми бачимо прогрес України на шляху до покращення інвестклімату. Ми також розуміємо, що невдовзі ці зміни дадуть значний поштовх для економіки та розвитку вашої країни. Це доповнить вигоди від стратегічного розміщення України на перетині важливих транспортних маршрутів, значні можливості розвитку промисловості, можливості у сфері ІТ та HiTech та надзвичайний людський потенціал. Це для нас є сильним сигналом для активізації свого інвестиційного інтересу до України”, - наголосив член ради директорів Корейського офісу ЄБРР в Україні Сунмін Пак (Soomin Park).

Республіка Корея з 2016 року посідає п’яте місце серед торговельних партнерів України поміж країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону з товарообігом – 669  млн дол США. Україна найбільше експортує до Кореї продукцію машинобудування, сталь, текстиль, рибу. Імпорт до України переважно складається з промислового обладнання, нафти, залізної руди, хімікатів, деяких видів продовольства. Станом на 01.01.2017 в економіку України залучено 207,7 млн дол США корейських інвестицій. У 2016 році відбувся приріст корейських інвестицій обсягом 46,4 млн дол США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-