До конкурсу на цифрове мовлення на Крим готуються кілька загальнонаціональних телеканалів

До конкурсу на цифрове мовлення на Крим готуються кілька загальнонаціональних телеканалів

Укрінформ
У конкурсі на цифрове мовлення на територію анексованого Росією Криму із збудованої у січні 2017 року Чонгарської телекомунікаційної вежі готуються взяти участь вже кілька загальнонаціональних телеканалів.

Про це поінформував у Херсоні під час наради в облдержадміністрації за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, телерадіомовників області та представників ОДА член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Той проект, який ми запланували для себе, і який, слава Богу, реалізували за підтримки Херсонської облдержадміністрації - це будівництво нашої Чонгарської вежі. Проект на сьогодні є успішним. Запрошуємо всі телеканали на конкурс на цифрове мовлення на Крим з цієї Чонгарської вежі, ми запрошуємо і місцеві херсонські телеканали, і загальнонаціональні. Я знаю, що десь близько чотирьох загальнонаціональних каналів готуються взяти участь у цьому конкурсі", - зазначив Костинський.

Він також додав, що у планах - збільшити висоту Чонгарської вежі ще на 50 метрів (із 150 до 200 метрів - ред.), завдяки чому збільшиться і площа покриття сигналом з цієї вежі території тимчасово анексованого Криму. "Таким чином, кримчани отримуватимуть сигнал українських телеканалів не лише через супутник, але північ Криму буде охоплена цифрою - ми підрахували, що близько 190 тис. людей (в Криму - ред.) отримають доступ до цифри", - сказав член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Костинський звернув увагу й на те, що цифрове українське телемовлення створює великі проблеми для російської влади в Криму у її намаганні заглушити на окупованому півострові сигнал українських мовників. "Цифру глушити надзвичайно складно. Це не аналог (аналогове телебачення - ред.), що ти поставив передавач на тій частоті, і він створює завади. З цифрою все набагато складніше, тому це буде ефективне мовлення", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-