Нацрада вирішила не будувати нові вежі для трансляції на Крим

Нацрада вирішила не будувати нові вежі для трансляції на Крим

Укрінформ
Для розширення площі покриття українським мовленням території анексованого Росією Криму вирішено не будувати на Херсонщині нові телекомунікаційні вежі, а значно збільшити висоту діючої Чаплинської.

Про це поінформував член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський під час наради у Херсонській облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Планували побудувати нову вежу на Каланчаку. Також планували біля Армянська, з нашої сторони, будувати 150-метрову вежу. За нашими підрахунками, на сьогодні поки що з тим частотним ресурсом, який є, а він є надобмежений, найефективніше - це підняти Чаплинську вежу з 92 метрів до 130. І на сьогодні концерн РРТ (Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення - ред.) ці роботи проводить", - розповів Костинський.

Він зазначив, що, за планами Нацради, усі роботи на Чаплинській вежі мають бути завершені на початку 2018 року.

"Таким чином, одна вежа на півдні вже є (Чонгарська - ред.), і Чаплинська також буде поширювати сигнал більш ефективно", - заявив член Нацради.

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році на Херсонщині планувалося розпочати у Каланчацькому районі будівництво другої телекомунікаційної вежі (після збудованої у січні 2017 року в Генічеському районі Чонгарської), яка б транслювала українські телерадіопрограми на анексований Росією Крим і одночасно перебивала сигнал діючої в Криму Красноперекопської вежі. Що ж до Чаплинської вежі, то її висоту спершу було вирішено збільшити у 2017 році із 92 до 110 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-