У США створили наночастки для програмування імунітету на боротьбу з раком

У США створили наночастки для програмування імунітету на боротьбу з раком

Укрінформ
Вчені Онкологічного центру досліджень Фреда Хатчінсона в США розробили біорозкладані наночастки, які зможуть на генетичному рівні програмувати імунні клітини на розпізнавання і руйнування раку.

Дослідження опубліковане в журналі Nature Nanotechnology, передає "Популярная механика".

«Репрограмовані клітини починають працювати в проміжку від 24 до 48 годин і діють протягом декількох тижнів. Це говорить про те, що наша технологія дозволяє імунним клітинам швидко руйнувати ракові клітини до початку прогресування хвороби», — вважає старший автор дослідження Маттіас Стефан.

Випробування, проведене на мишах, показало, що запрограмовані наночастками Т-клітини стали уповільнювати розвиток лейкемії. Для того, щоб Т-клітини почали працювати, їх модифікують, оснащуючи штучними химерними антигенними рецепторами (CAR).

Клітинна імунотерапія вже показала непогані результати під час клінічних досліджень. Однак зараз для того, щоб запрограмувати Т-клітини, їх треба витягти з тіла пацієнта і впровадити в них генетичні конструкції, а потім ввести назад. Це займає кілька тижнів.

Глобальна мета Стефана — за допомогою наночастинок зробити клітинну імунотерапію одним з найбільш простих і доступних кожному способів лікування як лейкемії, так і інфекційних захворювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-