Настав час писати закони для розвитку технопарків - Прем’єр

Настав час писати закони для розвитку технопарків - Прем’єр

Укрінформ
Розробка законодавства з підтримки технопарків та розвитку внутрішнього виробництва має стати основними завданнями Національного комітету відродження промисловості на найближчу перспективу.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході першого засідання Комітету, повідомляє Урядовий портал.

«Настав час створення законодавства з підтримки національного виробництва і пакета законодавства з розвитку технопарків. І думаю, що це завдання на найближчі 2,5 місяця. Нам також треба змінювати систему фінансування української науки, виходячи з потреб ринку. Сьогодні більшість наших науковців та ІТ-фахівців працюють на аутсорсі і це, за великим рахунком, також технологічні придатки. І це треба змінити, їх треба підтримувати. Як? Напевно, виключно через державний бюджет ми не отримуємо результат. Наше завдання - законодавче забезпечення, і - не боятися приймати сміливі рішення», - сказав Гройсман.

Ще один важливий крок - стимулювання оновлення основних фондів і визначення вартості української сировини - за кордоном і у країні. «Я не розумію, чому український виробник купує українську сировину іноді дорожче, ніж його закордонний конкурент», - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-