Гройсман - представникам ЄП: Україна продовжить реформи на шляху до євроінтеграції

Гройсман - представникам ЄП: Україна продовжить реформи на шляху до євроінтеграції

Укрінформ
Уряд продовжить здійснювати реформи у напрямку європейської інтеграції та вдячний Європейському парламенту за ухвалене учора рішення про лібералізацію візового режиму для України.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив під час зустрічі із главою делегації Європейського парламенту в Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Даріушем Розаті та головою Комітету Європарламенту у закордонних справах Девідом МакАлістером, повідомляє Урядовий портал.

"Для нас це дуже важливо, особливо у такий непростий період. Я думаю, що за цей тиждень ми зробили дуже великий прогрес. Я хотів дуже подякувати за підтримку і за ці рішення, які для України є надзвичайно важливими", - підкреслив глава українського уряду.

Гройсман наголосив, що Україна продовжить виконання завдань, що стоять на порядку денному подальших реформ на шляху країни до європейської інтеграції. Київ також очікує завершення ратифікації Угоди про асоціацію із Європейським Союзом.

У цьому контексті сторони обговорили хід проведення реформ в Україні. Так, нещодавно ухваленим Стратегічним планом пріоритетних дій уряду до 2020 року визначено 5 ключових реформ, серед них: пенсійна, земельна реформи, реформи освіти, охорони здоров'я та масштабна приватизація.

Сторони також торкнулися питання співробітництва у напрямку енергетичної безпеки. Гройсман підкреслив неприпустимість реалізації проектів Opal та Nord Stream 2, що підривають енергетичну безпеку не тільки України, а й окремих держав-членів ЄС. У цьому контексті Прем'єр-міністр закликав Європейський парламент приділити цьому питанню особливу увагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-