Альтернативна енергетика: фінські компанії поділилися з Україною досвідом

Альтернативна енергетика: фінські компанії поділилися з Україною досвідом

Укрінформ
Українська делегація на чолі з головою Державного агентства з енергоефективності Сергієм Савчуком ознайомилася з роботою деяких фінських компаній у сфері відновлюваної енергетики.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

"Одним із об’єктів, який відвідали представники України, став термінал з переробки деревини у м. Порво. Компанія "Hakevuori", що володіє ним, виробляє деревні пелети та постачає їх семи котельням у південній частині Фінляндії", - йдеться у повідомленні.

Корисним був візит на ще один об’єкт - когенераційну установку на біомасі енергетичної компанії "Porvoon Energia". Така установка, що працює на альтернативному паливі, активізує роботу всіх місцевих компаній в регіоні. Це яскравий приклад того, як подібні проекти позитивно впливають на розвиток бізнесу та підвищення зайнятості населення в регіоні.

У ході візиту голова Держенергоефективності обмінявся досвідом з представниками цих компаній та розповів, що встановлення, наприклад, когенераційних установок, - це вигідна справа і в Україні. Агентство підготувало фінансову модель проекту з будівництва когенераційної установки, що працює на біомасі, потужністю 5,3 МВт електроенергії та 13 МВт теплової енергії. Вироблену електроенергію можна продавати за підвищеним у 2015 році тарифом 12,39 євроцентів/кВт*год, а тепло подавати в мережу, яка є в кожному місті. Термін окупності проекту становитиме близько 3,5 років, а сума інвестицій – 16 млн євро.

Загалом, члени української делегації змогли на власні очі побачити роботу об’єктів відновлюваної енергетики, дізнатися про особливості впровадження подібних проектів, їхню рентабельність та державні преференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-