Китайці можуть інвестувати у сонячні електростанції в чотирьох областях України

Китайці можуть інвестувати у сонячні електростанції в чотирьох областях України

Укрінформ
Китайські компанії зацікавлені в інвестуванні у відновлювану енергетику України.

Про це йшлося на зустрічі співробітників Держенергоефективності з представниками консорціуму китайських компаній, яка відбулася в агентстві.

Консорціум представляли найбільші державні і приватні підприємства: China Railway International Group, China Pacific Construction Group та China Railway Major Bridge Engineering Group, що є лідерами світового ринку у сфері будівництва та розвитку інфраструктури.

Як наголосили представники китайських компаній, вони завітали в Україну, щоб дізнатися про державну політику та інвестиційний клімат у відновлюваній енергетиці. Зокрема, китайські компанії цікавляться можливістю будівництва в Україні сонячних електростанцій загальною потужністю 300 МВт. Для цих об’єктів попередньо розглядаються території Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської та Вінницької областей.

Представники китайських компаній запевнили у тому, що Україна є стратегічним партнером для КНР.

Зазначається, що за результатами обговорень компанії заявили про готовність налагоджувати діалог із центральними та місцевими органами виконавчої влади, представниками профільних асоціацій і бізнесу та планувати реалізацію на території України проектів з будівництва та експлуатації об'єктів відновлюваної енергетики.

Фото: saee.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-