IDEX-2017: Україна представила потужний БТР

IDEX-2017: Україна представила потужний БТР "Фантом"

Відео
Укрінформ
"Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", представив нову модифікацію безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу "Фантом" на виставці IDEX-2017.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

"Розробники інтегрували у "Фантом" протитанковий ракетний комплекс "Бар'єр". З таким озброєнням малопомітний та мобільний "Фантом" здатен вражати важко та легко броньовані цілі на відстані від 100 до 5000 метрів. Окрім цього, "Фантом" укомплектований стабілізованою поворотною платформою для різних видів озброєнь. Вогневі випробування "Фантому", що проводилися зі встановленим кулеметом калібру 12,7 мм, підтвердили високу ефективність нової розробки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що гібридний двигун з повним приводом, незалежною підвіскою та гідравлічною гальмівною системою забезпечують "Фантому" високі ходові характеристики, у тому числі на піску. Зв'язок між центром керування та "Фантомом" забезпечується засобами захищеного радіоканалу радіусом дії до 10 км або ж через оптоволоконний кабель довжиною до 5 км.

За словами директора "Спецтехноекспорту" Павла Барбула, оновлена версія наземного безпілотника є демонстрацією лише однієї з багатьох варіацій комплектації "Фантому": "Завданням даного проекту є створення техніки, яка може ефективно виконувати різні бойові завдання, мінімізуючи при цьому ризики для життя військових".

Нагадаємо, що перша модифікація "Фантому" була представлена під час виставки озброєнь "Зброя та безпека 2016" у Києві. В залежності від комплектації "Фантом" може здійснювати вогневу підтримку сухопутних підрозділів, проводити розвідку та стояти на чергуванні на блок постах або кордоні, доставляти амуніцію та боєприпаси, евакуйовувати поранених, а також бути джерелом живлення, брати участь в операціях з розмінування.

Крім цього, передбачено використання "Фантому" у комплексі з безпілотними літальними комплексами, що також будуть представлені "Спецтехноекспортом" на IDEX-2017. 

Міжнародна виставка озброєнь і військової техніки IDEX-2017, що проходитиме в Абу-Дабі (ОАЕ) з 19 по 23 лютого, є однією з провідних світових виставок та конференцій, що об'єднує виробників і постачальників оборонної продукції з 50 країн світу. Цього року усі експонати учасників розмістяться на 133 000 кв. метрах виставкової площі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-