Пентагон провів випробування летючого мотоцикла

Пентагон провів випробування летючого мотоцикла

Фото, відео
Укрінформ
Дослідницька лабораторія армії США (US ARL) провела випробування електричного ховербайка, який успішно виконав тестовий політ в автономному режимі.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"Ховербайк має склопластиковий корпус, інші характеристики зберігаються в таємниці. Виходячи з технічного завдання для розробників, летючий мотоцикл повинен мати вантажопідйомність до 360 кілограмів, запас ходу не менше 200 кілометрів і здатність розвивати швидкість до 97 км/ч. Серійний ховербайк отримає гібридну силову установку, в якій бензиновий мотор буде обертати генератор для живлення електродвигунів і зарядки акумуляторів", - зазначається в публікації.

Фото: army.mil

Розробкою летючого мотоцикла за замовленням Міністерства оборони США займається британська інжинірингова компанія Malloy Aeronautics.

Перший прототип під назвою P1 був зроблений ще в 2013 році. Він був обладнаний двома пропелерами і бензиновим двигуном об'ємом 1170 кубічних сантиметрів. Ховербайк був три метри завдовжки, шириною 1,3 метра і заввишки півметра. Маса мотоцикла становила 105 кілограмів.

P1 міг підніматися у повітря на висоту до трьох метрів, а бензобака об'ємом 30 літрів вистачало приблизно на 148 кілометрів польоту. Другий прототип ховербайка під назвою P2 відрізнявся наявністю чотирьох пропелерів. Летючі мотоцикли Пентагон планував використовувати для доставки зброї і боєприпасів, а також проведення розвідувальних операцій.

У нинішніх випробуваннях брав участь прототип з чотирма пропелерами, розташованими подібно квадрокоптеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-