"Летючий" катер Quadrofoil Q2 випустять на ринок у березні

Фото, відео
Укрінформ
Словенська компанія Quadrofoil повідомила про швидкий вихід у продаж свій катер на підводних крилах Quadrofoil Q2. Датою релізу названий березень 2017 року.

Про це повідомляє Tehnot.

"Двомісний катер має крила, котрі йдуть під воду, що дозволяє створювати ефект польоту і знижувати опір води. Новинка має електродвигун потужністю до 5,5 кВт, що живиться від акумуляторної батареї на 5,2 квт/год, що забезпечує розробці запас ходу в 80 км. При цьому максимальна швидкість, що розвивається Quadrofoil Q2, становить 40 км/год. Зарядка акумулятора триває від 3 до 4 годин. Розробники стверджують, що нова модель Quadrofoil Q2 забезпечує мінімальний радіус повороту 7 метрів, що дозволить різко розвертатися навіть на великих швидкостях", - зазначається в публікації.

Корпус Quadrofoil Q2 виконаний з композиційних матеріалів, розробники заявляють, що це робить судно «майже непотоплюваним». Крила виконані з алюмінієвого сплаву і можуть складатися.

Ціна катери –$20 тисяч, географія продажів поки не уточнюється. При цьому зазначено, що в 2018 році з'явиться модель для масового ринку.

Важливо відзначити, що такий принцип водного руху давно відомий, проте досі він використовувався тільки в пасажирських суднах, таких як «Комета», «Метеор» і серія «Полісся».

Раніше компанія неодноразово обіцяла вивести новинку на ринок, проте кожен раз переносила. Quadrofoil Q2 поки вийде обмеженим тиражем.

Фото: Quadrofoil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-