Російські хакери можуть стежити за українською артилерією в АТО – нардеп

Російські хакери можуть стежити за українською артилерією в АТО – нардеп

Укрінформ
Народний депутат Ірина Фріз заявила про необхідність прибрати мобільні телефони з передової, а забезпечити військових сучасними військовими засобами зв'язку за стандартами НАТО.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Оснащення передових підрозділів сучасними військовими засобами зв'язку за стандартами НАТО має стати пріоритетом. При цьому в процесі оснащення ними передових підрозділів ми маємо прибрати з лінії фронту мобільні телефони", - написала Фріз.

Вона нагадала, що минулого року депутати домоглися введення закону, що обмежував використання мобільних в Збройних силах України. Втім, через дефіцит сучасних засобів зв'язку, особливо у медиків, його остаточний варіант став дуже ліберальним.

Фріз зазначає, що у новому звіті компанії з кібербезпеки CrowdStrike, опублікованому у четвер, за інформацією Reuters, зазначається, що хакерська група, пов'язана з російським урядом і гучними кібератаками проти демократів під час президентських виборів у США, ймовірно, використовувала шкідливі програми на пристроях Android для відстеження української артилерії та її цілей з кінця 2014 до 2016 року.

У CrowdStrike стверджують, що шкідлива програма була в змозі встановити зв'язок і деякі географічні дані через зараження пристроїв, які могли б, ймовірно, бути використані для нанесення удару по артилерії в підтримку російсько-терористичних військ.

"Адже, за деякими оцінками, більше 50% точного ураження забезпечується саме радіотехнічною розвідкою за випроміненням мобільних телефонів, а відповідна практика впроваджується на доктринальному та тактичному рівні російською Михайлівською артилерійською академією. Саме її фахівці розробляють нові методи ведення вогню для російсько-терористичних військ на Донбасі", - написала народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-