Спецслужби РФ обрали Україну полігоном для хакерських експериментів - СБУ

Спецслужби РФ обрали Україну полігоном для хакерських експериментів - СБУ

Укрінформ
Хакерські атаки на державні установи України переважно здійснюються за участю спецслужб РФ.

Про це в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

"Велика кількість хакерських атак здійснюється за участю спецслужб РФ. Скажу навіть більше - Україна обрана полігоном для таких експериментів. Хакерам обіцяно "затуляти очі" на всі їхні дії, якщо вони намагатимуться зламати сервери будь-якої української державної установи та отримати інформацію. Тут знову-таки повна правова безкарність, адже Росія офіційно відкидає звинувачення та ігнорує позови. За нашою інформацією, одна з вірусних програм, а саме "Black Energy", що була апробована в Україні, потім використовувалася російськими спецслужбами у країнах Заходу", - повідомив глава СБУ.

За його словами, кіберзлочинність - виклик для силових відомств не лише України, а й всього світу. Саме тому на її попередження мають бути спрямовані дії не лише СБУ, а й всіх відомств, до компетенції яких безпосередньо входить захист держустанов від кібератак. Грицак повідомив, що Україні в цьому питанні допомагають, зокрема, американські колеги.

"Найближчим часом на кошти Трастового фонду НАТО в СБУ буде створена спеціальна лабораторія, яка значно розширить наші можливості з протидії кіберзагрозам", - сказав Грицак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-