У Тернополі розробили новітню систему приймання сигналів супутників

У Тернополі розробили новітню систему приймання сигналів супутників

Укрінформ
Група науковців з Тернополя розробила систему керування 5-метровою антенною станцією для прийому інформації від низькоорбітальних супутників дистанційного зондування Землі.

Про це розповів кореспонденту Укрінформу керівник проекту, кандидат технічних наук, доцент, завідуючий кафедри приладів та контрольно-вимірювальних систем Тернопільського національного технічного університету Михайло Паламар.

"Проект виконано за замовленням Укроборонпрому для заміни застарілого обладнання, створеного ще за період військово-промислового комплексу колишнього СРСР. У Центрі прийому спеціальної інформації та контролю навігаційного поля, що є підрозділом Державного космічного агентства України, система керування з липня цього року проходить дослідну експлуатацію для перевірки її функціональних параметрів та надійності", - повідомив Паламар.

За його словами, проект здійснено у рамках загальнодержавної цільової програми космічної діяльності України до 2022 року. Нею передбачено створення наземних станцій для приймання  інформації від супутників дистанційного зондування Землі "Січ-2-1" та "Січ-2М", запуск яких планується у 2017 році. Також ці станції прийматимуть інформацію від європейських супутників згідно міжнародних космічних програм.

Зараз колектив науковців з Тернопільського національного технічного університету виконує нове замовлення космічного агентства України зі створення системи управління з більш складнішою 12-метровою антенною станцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-