Спецпідрозділ МВС Німеччини може відповісти хакерам контрударами

Спецпідрозділ МВС Німеччини може відповісти хакерам контрударами

Укрінформ
У міністерстві внутрішніх справ ФРН хочуть сформувати підрозділ IT-фахівців, який зміг би захистити ключові об'єкти інфраструктури країни в разі кібератаки.

Як повідомляє Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, підрозділ може бути створена протягом двох-трьох років.

За даними FAS, спецпідрозділ передбачається використовувати в оборонних цілях, якщо зазнають атаки хакерів, наприклад, атомна станція або система водопостачання. Тоді треба "знешкодити технічний арсенал противника і вивести з ладу їх сервери за кордоном", цитує видання представників МВС.

На їх думку, потрібно мати в запасі таку можливість на випадок, якщо іноземна держава, з території якого виходить кібератака, відмовляється від співпраці. Всередині правлячої в Німеччині "великої коаліції" йдуть дискусії з приводу цієї ініціативи, проте в МВС розраховують на її схвалення.

Тим часом 28 листопада невідомі хакери атакували інтернет-роутери німецької компанії Deutsche Telekom, намагаючись отримати доступ до 900 тисяч приладів. Атака не вдалася, оскільки хакери скористалися погано написаною програмою, повідомили представники компанії.

Пізніше глава Федеральної служби розвідки Німеччини (BND) Бруно Каль заявив, що небезпека кібератак походить від РФ, де влада як мінімум толерує хакерів. У свою чергу, канцлер ФРН Ангела Меркель не виключила можливий взаємозв'язок між кібератаками у ФРН та російською стратегією "гібридних воєн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-