У Кремлі виключають обмін Сущенка на Вишинського

У Кремлі виключають обмін Сущенка на Вишинського

Укрінформ
Кремль не розглядає можливість обміну незаконно засудженого до РФ українського журналіста Романа Сущенка на підозрюваного в Україні у держзраді керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

"Ми вважаємо, що Вишинський має бути негайно звільнений. Це не тема для якихось обмінів", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання українського журналіста Романа Цимбалюка, "чому Росія не хоче обміняти Вишинського на Сущенка".

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним". 8 жовтня стало відомо про етапування Романа Сущенка до місця відбування покарання.

Читайте також: Путін відмовив російській партії у помилуванні Сенцова

Керівник "РИА Новости Украина" Вишинський був затриманий у Києві 15 травня. Йому оголосили про підозру у державній зраді.

Зокрема, за результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній і інформаційній безпеці.

16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де знаходиться офіс української прокуратури АР Крим, яка веде його справу. 1 листопада Херсонський міський суд продовжив Вишинському термін утримання під вартою до 28 грудня.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-