Справа Сущенка: посол каже, що Франція “тримає руку на пульсі”

Справа Сущенка: посол каже, що Франція “тримає руку на пульсі”

Укрінформ
Франція уважно стежить за розвитком ситуації з незаконно засудженим у Росії журналістом "Укрінформу" Романом Сущенком і разом з українською стороною докладатиме зусиль для його звільнення.

Про це у коментарі Укрінформу у п'ятницю, 19 жовтня, заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

"Франція дуже уважно стежить за розвитком ситуації з Романом Сущенком. Можу запевнити вас, що ми й надалі це робитимемо. Агенція, в якій він працював, українська влада, я думаю, також діятимуть у цьому напрямку, і наші зусилля будуть поєднуватися.  Франція лишатиметься поруч з українськими колегами в роботі, спрямованій на звільнення Сущенка", - сказала Дюмон. 

У відповідь на запитання, як можна вплинути на Росію, аби вона не відкладала питання звільнення українських політв'язнів до виборів в Україні, дипломат зазначила, що "перемовини і обмін думками з цього приводу відбуваються постійно".  

Читайте також: ЄСПЛ знає про кожен крок Росії у справі Сущенка - Мін'юст

Як повідомлялося, Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення за сфабрикованими обвинуваченнями в шпигунстві, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання.

18 жовтня громадський захисник Марк Фейгін у коментарі Укрінформу повідомив, що у процесі етапування журналіст Укрінформу був поміщений у збірний пункт в'язниці "Матросская тишина", а скільки він там перебував і куди його було направлено, досі невідомо. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-