ЄСПЛ знає про кожен крок Росії у справі Сущенка - Мін'юст

ЄСПЛ знає про кожен крок Росії у справі Сущенка - Мін'юст

Відео
Укрінформ
Міністерство юстиції стежить за справою українського політв'язня, журналіста Романа Сущенка і про кожен крок Росії інформує Європейський суд з прав людини.

Про це сказав заступник міністра юстиції України – Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Що ми робимо - ми записуємо, тобто ми кожен російський крок занотовуємо, і повідомляємо ЄСПЛ про те, що відбувається. Наприклад, взагалі чому він (Роман Сущенко – ред.) знаходиться в Москві, куди його етапують, з якою метою, в яких він знаходиться умовах”, - зазначив Ліщина. 

За його словами, як тільки в Мін’юсті отримають документ щодо вироку у справі Сущенка, його надішлють до ЄСПЛ як доповнення до міждержавної заяви України проти Росії щодо 71 українського політв’язня. 

Ліщина пояснив, що подання відповідної заяви до ЄСПЛ фактично означає перехід на рівень юридичних доказів. “Тобто ми подали докази, ми кажемо, що це не просто окремі особи, яких обвинувачують в різних кримінальних злочинах, що це є власне політв’язні, що насправді вони переслідуються за політичними мотивами, що до них до всіх застосовується одна й та сама система”, - зазначив Ліщина.

Як повідомлялося, 10 серпня 2018 року Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії через порушення прав українських політв'язнів. У позові описано порушення щодо 71 політв’язня.

Читайте також: Перед етапом Сущенка помістили в "Матросскую тишину" - захисник

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення за сфабрикованими обвинуваченнями в шпигунстві, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання.

18 жовтня громадський захисник Марк Фейгін у коментарі Укрінформу повідомив, що у процесі етапування журналіст Укрінформу був поміщений у збірний пункт в'язниці "Матросская тишина", а скільки він там перебував і куди його було направлено, досі невідомо. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-