Українська місія в ООН вимагає звільнити Сущенка

Українська місія в ООН вимагає звільнити Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Постійне представництво України при ООН у неділю оприлюднило звернення з вимогою звільнити українського журналіста Романа Сущенка, незаконно засудженого у РФ.

Про це йдеться на офіційній сторінці Української місії в мережі Twitter.

"Сьогодні виповнюється два роки незаконного ув'язнення Росією українського журналіста Романа Сущенка. Ми вимагаємо звільнити Сущенка", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Депутат Сейму Польщі: Вимагаємо від Росії звільнити Сущенка та інших політв'язнів

Московський міський суд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Роман Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року. Починаючи з 2010 року, він був власним кореспондентом агентства у Франції.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-