Депутат Сейму Польщі: Вимагаємо від Росії звільнити Сущенка та інших політв'язнів

Депутат Сейму Польщі: Вимагаємо від Росії звільнити Сущенка та інших політв'язнів

Відео
Укрінформ
Польський парламент підтримує вимоги до керівництва Росії звільнити усіх українських політв'язнів у Росії, зокрема й українського журналіста Романа Сущенка.

Про це йдеться у відеозверненні депутата Сейму Польщі Марціна Свєнціцького до другої річниці від дня незаконного арешту кореспондента Укрінформу у Парижі Романа Сущенка.

“Польський Сейм ухвалив резолюцію, в якій ми вимагаємо звільнити Романа Сущенка та інших українських журналістів та громадян України, які утримуються в Росії та окупованому Криму. Ми підтримуємо ці вимоги: усіх українців, яких затримано в Росії з політичних мотивів, потрібно звільнити. Ми їх підтримуємо і бажаємо, щоб вони швидко опинилися на волі”,- наголосив Свєнціцький.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою, та звинуватили у шпигунстві. 

Читайте також: Українці Латвії вимагають звільнення політв’язня Сущенка

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня, а 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-