Віримо, що настане момент, коли Укрінформ напише

Віримо, що настане момент, коли Укрінформ напише "Сущенко на волі!" - НСЖУ

Укрінформ
Національна спілка журналістів України висловлює солідарність із членом НСЖУ кореспондентом Укрінформу Романом Сущенком у зв’язку з рішенням Верховного суду РФ щодо законності вироку суду.

Про це голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко написав на своїй сторінці у Facebook.

“Національна спілка журналістів України висловлює солідарність з нашим мужнім колегою, членом НСЖУ і кореспондентом агентства "Укрінформ" Романом Сущенком. Російська влада ще восени 2016 року нахабно сфабрикувала справу проти українського журналіста, а сьогодні Верховний суд РФ освятив своїм рішенням цей "шпигунський" сценарій ФСБ”, - зауважив він.

Томіленко підкреслив, що для спілки, а також для всієї міжнародної спільноти - для МФЖ і ЄФЖ, офісу ОБСЄ з питань свободи медіа, "Репортерів без кордонів", Комітету захисту журналістів, Ради Європи, ЮНЕСКО та інших - Сущенко був, є і залишається журналістом. “І ці два роки поневірянь Романа у Луб'янці його журналістську гідність не зламали. Тримайся, Романе! Тримайтеся, рідні! Віримо, що настане той момент (хочемо, щоб це було якомога швидше), коли рідний для Романа Укрінформ опублікує новину "Сущенко на волі!" І це буде фінальний матеріал рубрики #ВОЛЮСУЩЕНКУ”, - відзначив голова НСЖУ.

Як повідомлялося, 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вирок Московського міського суду про 12 років ув'язнення для журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Читайте також: В ОБСЄ закликають негайно звільнити Сущенка

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-