В ОБСЄ закликають негайно звільнити Сущенка

В ОБСЄ закликають негайно звільнити Сущенка

Оновлено
Укрінформ
Ув’язнений у Росії український журналіст Роман Сущенко, як і режисер Олег Сенцов та інші політв’язні Кремля, має бути негайно звільнений.

На цьому наголосив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір на своїй сторінці у Twitter.

"Я не припиняю закликати до звільнення Станіслава Асєєва у Донецьку, зняття обмежень щодо Миколи Семени у Криму та негайного звільнення Романа Сущенка, ув’язненого в Росії. Утримування у в'язниці Олега Сенцова також має бути негайно припинене", - заявив Дезір на нараді ОБСЄ у Варшаві.

Він також зауважив, що сьогоднішнє рішення Верховного суду РФ, який підтримав вирок журналістові Укрінформу Романові Сущенку, "глибоко розчаровує". "Я вкотре закликаю (російську - ред.) владу звільнити його", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Президент Петро Порошенко висловив обурення рішенням Верховного суду Російської Федерації щодо вироку Сущенку.

Міністерство закордонних справ України висловило протест щодо рішення Верховного суду РФ для Сущенка і вважає його абсолютно незаконним і політичним.

Читайте також: Укрінформ закликає міжнародні журналістські організації відреагувати на вирок Сущенку

Міністерство інформаційної політики України жорстко засудило рішення Верховного суду РФ щодо справи кореспондента Укрінформу.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві.

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-