Сущенко не визнає провину, навіть якщо буде прохання про помилування - Фейгін

Сущенко не визнає провину, навіть якщо буде прохання про помилування - Фейгін

Укрінформ
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисний буде готовий написати прохання про помилування лише в тому випадку, якщо буде впевненість, що це потрібно для здійснення обміну.

Про це Фейгін повідомив Укрінформу.

«Ми готові до процедури помилування і до написання прохання про помилування. Але тільки в тому випадку, якщо будемо впевнені, що для цього є якісь підстави. Що це потрібно для завершення процесу обміну. І чисто юридично це не буде означати, що ми визнаємо провину. Тут наша позиція незмінна», - сказав Фейгін.

Він також підкреслив, що зі своїм підзахисним сприймає можливе прохання як формальність, «нічого не значущий папірець», необхідний для розвитку процесу.

Читайте також: "Остаточний вирок" Сущенку відкриває шлях до процедури помилування - Геращенко

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на ухвалений вирок була подана 5 червня. У середу, 12 вересня, Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення. Таким чином, апеляція захисту відхилена в повному обсязі.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-