"Остаточний вирок" Сущенку відкриває шлях до процедури помилування - Геращенко

Укрінформ
Україна не визнає "вирок" Верховного суду РФ у справі журналіста Укрінформу Романа Сущенка і докладатиме всіх зусиль, щоб визволити усіх браців Кремля.

Про це перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила у Facebook.

"Верховне псевдосудилище над Романом Сущенком пройшло без несподіванок. Кремль залишив в силі сфабрикований вирок за сфабрикованою справою... Україна ніколи не визнає цей нікчемний вирок і докладатиме всіх зусиль, аби витягти Романа, Олега, інших бранців Кремля з російських тюрем", - зазначила Геращенко.

За її словами, тепер цей "теоретично-остаточний вирок" відкриває шлях до процедури помилування і передачі Сущенка Україні, однак на практиці все залежить виключно від волі Путіна.

Перший віце-спікер також нагадала, що влітку уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій московський суд двічі відмовив в побаченні з Сущенком за надуманими підставами - мовляв, справа оскаржується в суді вищої інстанції, і тому ніякі побачення неможливі. "Цікаво, що зараз вигадають потомки кдбістів, щоб не допустити до Романа і інших бранців Кремля уповноважену з прав людини", - зауважила Геращенко.

Як повідомлялося, у середу, 12 вересня, Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Читайте також: Фейгін прокоментував подальші кроки захисту після вироку Сущенку

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-