Фейгін прокоментував подальші кроки захисту після вироку Сущенку

Фейгін прокоментував подальші кроки захисту після вироку Сущенку

Укрінформ
Письмове визначення Верховного суду РФ, що визнав законним вирок для українського журналіста Романа Сущенка, надійде за 6 днів.

Про це громадський захисник українця Марк Фейгін повідомив Укрінформу.

«Дійсно, нашу скаргу відхилили. Вирок залишається в силі. За 6 днів ми отримаємо апеляційне визначення письмово. Уважно ознайомимося з тим, чому не були прийняті наші доводи. Після цього точніше визначимося з подальшими діями. Але тут ще потрібно буде поспілкуватися з Києвом, щоб домогтися синергії. Тоді вирішимо питання щодо звернень в ЄСПЛ та інші інстанції», - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Сущенко заявив, що розраховує на обмін

7 жовтня йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка на 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на винесений вирок було подано 5 червня. В середу Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду. Таким чином, апеляція захисту відхилена в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-