Уперше в заяву саміту Україна-ЄС увійшли імена політв'язнів - Порошенко

Уперше в заяву саміту Україна-ЄС увійшли імена політв'язнів - Порошенко

Відео
Укрінформ
Вперше в історії самітів Україна-ЄС в підсумковий документ увійшли імена Олега Сенцова, Романа Сущенка, Володимира Балуха. 

Про це у Facebook написав Президент України Петро Порошенко. 

"Вперше в історії самітів "Україна-ЄС" в підсумковий документ увійшли імена Олега Сенцова, Романа Сущенка, Володимира Балуха. Маємо демонструвати світову солідарність з українськими заручниками і робити все можливе, щоб чинити добре скоординований тиск на керівництво РФ. Сьогоднішня заява саміту "Україна-Європейський Союз" - це елемент такого тиску", - написав Президент.

Порошенко також пообіцяв зробити все можливе, щоб повернути усіх бранців додому.

У понеділок, 9 липня, у Брюсселі (Бельгія) проходить ХХ саміт Україна-ЄС. Саміт присвячений обговоренню стану імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС, включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, та перспектив подальшого поглиблення секторальної інтеграції України у сферах цифрового ринку, енергетичного союзу, митної справи, юстиції та внутрішніх справ.

Як відомо, в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед яких і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-