Саміт Україна-ЄС закликав Росію звільнити Сущенка та інших політв’язнів

Саміт Україна-ЄС закликав Росію звільнити Сущенка та інших політв’язнів

Укрінформ
За результатами саміту Україна-ЄС лідери закликали Росію негайно звільнити журналіста Укрінформу Романа Сущенка та усіх інших українських політичних в’язнів.

Про це йдеться у тексті спільної заяви саміту, який завершився у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу 

«Ми закликаємо негайно звільнити усіх протиправно утримуваних та ув'язнених українських громадян на Кримському півострові та в Росії, включаючи кримськотатарських активістів, а також Олега Сенцова, Володимира Балуха, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Олександра Шумкова та Романа Сущенка», - зазначено у тексті документа.

У свою чергу, президент Європейської ради Дональд Туск висловив сподівання, що питання звільнення українських політичних в’язнів буде на порядку денному зустрічі американського та російського лідерів наступного тижня у Гельсінкі.

Він повідомив, що також планує порушити це питання під час зустрічі з послом США при ЄС.  

Читайте також: Призер МКФ у Карлових Варах віддала свою нагороду Сенцову і Серебренникову

Як відомо, в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-