Генсеку ООН передали офіційний лист у справі Романа Сущенка

Генсеку ООН передали офіційний лист у справі Романа Сущенка

Документ
Укрінформ
Постійне представництво України при ООН передало Генсеку лист від МЗС України, в якому висловлюється протест щодо продовження строку позбавлення волі в РФ журналіста Романа Сущенко, незаконно заарештованого в Москві.

Текст офіційного листа від імені постійного представника України при ООН Володимира Єльченка Генсеку ООН Укрінформ отримав у своє розпорядження.

"Буду вдячний за Вашу допомогу в поширенні цього листа в якості документа Генеральної Асамблеї відповідно до пункту (с) параграфу 72 порядку денного 72-ї сесії, а також документа Ради Безпеки", - зазначається у зверненні глави Української місії.

Читайте також: Адвокат Сущенка: Закінчили з Романом читати п'ятий том справи, є "цікаві дані"

У документі також міститься текст коментаря МЗС України щодо продовження на два місяці терміну тримання під вартою Романа Сущенка.

"Суд вкотре відмовив захисту у зміні запобіжного заходу щодо Романа Сущенка на інший, непов’язаний із триманням під вартою, що свідчить про тиск на нього та упередженість російських судових органів", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Сущенку "обіцяють" 20 років, якщо він не визнає провину - адвокат

Закритий режим судового засідання, відхилення судом клопотання про допуск консула до участі в судовому засідання як громадського захисника, як це передбачено Кримінально-процесуальним кодексом Російської Федерації, "підтверджують цілеспрямований політичний характер" справи проти Романа Сущенка.

"Закликаємо світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції та Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ вжити всіх можливих правових та політичних заходів з метою звільнення та повернення в Україну громадянина України – журналіста Романа Сущенка", - наголошується в документі, відправленому Генеральному секретарю ООН.

Сущенко

Як раніше повідомляло агентство, Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-