Сущенку

Сущенку "обіцяють" 20 років, якщо він не визнає провину - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
На власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, заарештованого в Москві, чинять психологічний тиск з метою добитися визнання вини.

Про це адвокат Марк Фейгін повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Коли я минулого тижня вийшов з Лефортово, моєму підзахисному сказали: "Романе Володимировичу, вам треба добре подумати, ви "йдете" на 20 років або почнете співпрацювати зі слідством?". Що тут скажеш. Слідство закінчує свою роботу і намагається заскочити в останній вагон, добитися визнання вини, щоб далі діяти за "схемою Шаройка". Але цього в нашій справі не буде", - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Читайте також: МЗС закликає світ зробити все можливе для звільнення Сущенка

27 листопада Мосміськсуд продовжив термін тримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, ймовірно, почнеться в січні.

Як відомо, у 2015 році Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив українського кінорежисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. До того саме такий термін йому обіцяли у разі невизнання вини і не співпраці із слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-