МЗС закликає світ зробити все можливе для звільнення Сущенка

МЗС закликає світ зробити все можливе для звільнення Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду продовжити на 2 місяці термін тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії за сфальсифікованими обвинуваченнями.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства.

"Суд вкотре відмовив захисту у зміні запобіжного заходу щодо Романа Сущенка на інший, не пов’язаний з триманням під вартою, що свідчить про тиск на нього та упередженість російських судових органів. Закритий режим судового засідання, відхилення судом клопотання про допуск консула до участі в судовому засідання як громадського захисника, як це передбачено Кримінально-процесуальним кодексом Російської Федерації, підтверджують цілеспрямований політичний характер справи проти Романа Сущенка", - зазначає МЗС.

З огляду на це у відомстві закликали світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції та представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ вжити всіх можливих правових та політичних заходів з метою звільнення та повернення в Україну громадянина України журналіста Романа Сущенка.

Читайте також: Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці

Як повідомляв Укрінформ, суд у Москві 27 листопада продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці - до 30 січня 2018 року.

Сам Сущенко встиг заявити в залі суду про тиск на адвоката Марка Фейгіна з метою позбавити його захисту в російський судах. Крім цього, він передав привіт сім'ї й підкреслив, що у нього "все нормально".

Як повідомлялося, ФСБ РФ 30 вересня 2016 року в Москві затримала кореспондента Укрінформу Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, що становлять державну таємницю".

Кримінальну справу стосовно журналіста було порушено за статтею "шпигунство". 21 жовтня Фейгін повідомив, що слідство у справі Сущенка завершено. За версією ФСБ, Сущенко збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-