Українська делегація розповіла оргкомітету Олімпіади про удар РФ по спортколеджі у Дніпрі

Українська делегація розповіла оргкомітету Олімпіади про удар РФ по спортколеджі у Дніпрі

Ексклюзив
Укрінформ
Делегація Міністерства молоді та спорту України зустрілась у Парижі з керівництвом оргкомітету Олімпійських ігор та показала їм наслідки влучання російської ракети по спортивному коледжу в Дніпрі.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла член делегації Олена Говорова, заступниця голови КМДА та радниця Офісу Президента.

Участь у зустрічі взяли голова організаційного комітету Олімпіади Ігор Тоні Естанге та виконавчий директор оргкомітету Етьєн Тобуа.

«Ми особливо наголосили, в яких умовах доводиться тренуватися, і якими зусиллями виборюють олімпійські ліцензії наші спортсмени. Ми показали, як виглядає зараз спортивний коледж у Дніпрі, який постраждав від російського удару якраз напередодні зустрічі», - розповіла Говорова.

За її словами, організатори Олімпіади запевнили, що на команду з України дуже чекають у Парижі, і Франція буде «особливо підтримувати українську збірну».

Також українська делегація повідомила, що надіслала в Міжнародний олімпійський комітет листи із доказами порушення спортсменами з РФ та Білорусі встановлених МОК критеріїв для індивідуальних нейтральних атлетів.

Читайте також: У Дніпрі російська ракета зруйнувала їдальню та актову залу коледжу

На сьогодні українські спортсмени здобули вже 62 ліцензії на Олімпійські ігри, відбір у деяких видах спорту ще триває. Загалом на Олімпіаді в Парижі цього літа планується участь більше сотні наших спортсменів.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня армія РФ завдала удару ракетою по Дніпру. Постраждали 18 людей, 12 з них госпіталізували, зокрема п'ятьох дітей, які були поранені уламками скла, коли бігли до укриття. Пошкоджені чотири заклади освіти, дев'ять багатоквартирних будинків, 25 автомобілів.

Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-