У МОК назвали коментарі Росії щодо расизму та неонацизму в комітеті «новим дном»

У МОК назвали коментарі Росії щодо расизму та неонацизму в комітеті «новим дном»

Укрінформ
У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) заявили, що влада РФ «досягла нового дна», звинувативши організацію в «скочуванні до расизму і неонацизму».

Про це сказав на пресконференції речник МОК Марк Адамс, передає Укрінформ із посиланням на Euronews.

Адамс заявив, що заяви з Москви, включаючи звинувачення в «расизмі та неонацизмі», були «дуже агресивними» і досягли «нового дна».

Президент МОК Томас Бах доручив Адамсу відповісти на звинувачення Росії через їхній особистий характер.

Адамс підкреслив, що коментарі виходять за межі допустимого: «Пов'язувати президента (Баха - ред.), його національність (німець - ред.) і Голокост у цьому контексті – це нове дно».

Читайте також: Російські та білоруські спортсмени не повинні брати участь в Олімпійських іграх в Парижі - президент ПАРЄ

Як повідомляв Укрінформ, раніше МОК заявив, що російські та білоруські спортсмени не будуть допущені до участі в церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Кремль агресивно відреагував на це. Глава МЗС РФ Марія Захарова заявила, що «ці рішення демонструють, наскільки далеко МОК відійшов від заявлених принципів та скотився до расизму та неонацизму».

Спортсмени з РФ і Білорусі були відсторонені від участі в Олімпіаді після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Водночас російські та білоруські спортсмени, котрі пройшли відбір на Ігри, можуть брати участь у змаганнях як нейтральні.

Читайте також: МОК закликає спортсменів не брати участь в «Іграх дружби» у Росії

Щодо їхньої участі в церемонії закриття Ігор рішення буде ухвалено пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-