Українські футболісти активно донатили на Сили оборони - журналіст

Українські футболісти активно донатили на Сили оборони - журналіст

Відео
Укрінформ
Українські футболісти дуже допомагали коштами на потреби Сил оборони з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це в черговому випуску проєкту «Про війну» розповів журналіст Сергій Пейчев.

Він згадує, як у перші тижні повномасштабного вторгнення зв’язався з багатьма українськими футболістами, щоб зібрати кошти на амуніцію для Сил оборони, і ніхто з них не відмовив.

«Зв’язався з футболістами – хочемо робити бронежилети, дуже велика потреба в них, треба кошти. І насправді я не пам’ятаю футболістів, які б сказала «ні». Це були Зінченко, Караваєв, Яремчук, багато гравців «Динамо», «Шахтаря». Вони всі як один допомагали і потім зверталися, чи не потрібна ще якась допомога. Їхні дружини теж реально допомагали», - розповів Пейчев.

Водночас його розчаровують деякі футбольні агенти, які й надалі контактують з російським футбольним світом, хоча формально підтримують Україну.

Читайте також: Фейки ворога треба швидко розбивати фактами - журналіст

«Мене розчарували агенти (футбольні – ред.), які хоч і не напряму, але продовжують контактувати з Росією. Все одно є цей бізнес. Вони публічно ніби за Україну, і допомагають. Але грошики треба понюхати і там, і тут. Вони мене розчарували, хоча я на них сильно й не сподівався», - зазначив Пейчев.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат». Вони запрошують до студії військових ЗСУ та експертів, громадських активістів, медійних персон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-