Чехія передала Україні два броньовані авто для евакуації поранених солдатів

Чехія передала Україні два броньовані авто для евакуації поранених солдатів

Укрінформ
Проєкт «Подарунок для путіна» в Чехії повідомив про передачу Україні двох броньованих автомобілів, які використовуватимуться для евакуації поранених у боях із російським агресором українських солдатів.

Спеціалізовані транспортні засоби було подаровано Чеським національним банком (ЧНБ), передає Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

В результаті діяльності проєкту «Подарунок для путіна», реалізованого підприємцем Далібором Дедеком, що спрямовано на надання допомоги ЗСУ, які протистоять російській армії, що здійснила вторгнення на українську територію, від жителів Чехії через e-shop zbraneproukrajinu.cz уже було зібрано майже 383 млн крон (15,8 млн євро) та закуплено низку необхідних видів озброєння. Серед «Подарунків для путіна», приміром, 15 мобільних систем протиповітряної оборони чеського виробництва Viktor, а також модернізований танк T-72, зазначає видання.

Читайте також: Польща і країни Балтії обіцяють і надалі підтримувати Україну

Раніше броньовані автомобілі, що були власністю ЧНБ, використовувалися для перевезення грошей. Благодійна організація Team 4 Ukraine переобладнала техніку у великі санітарні машини, здатні вивозити поранених солдатів, які перебували на першій лінії фронту.

Як повідомлялося раніше, чеський президент Петр Павел вважає, що Україна заслуговує стати членом Північноатлантичного альянсу після завершення війни.

Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-