Євросоюз в ООН заявив про відверту жорстокість росії - використовує холод і голод як зброю

Євросоюз в ООН заявив про відверту жорстокість росії - використовує холод і голод як зброю

Укрінформ
На намагання України досягти миру росія відповідає ударами по цивільній критичній інфраструктурі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у виступі під час засідання Ради безпеки ООН заявив Постійний представник ЄС при ООН Олаф Скуг.

“Україна дала зрозуміти, що готова до справедливого миру, й ЄС, звісно, підтримує усі щирі та значущі зусилля у цьому напрямі. Тим часом росія активно бомбардує цивільних та критичну інфраструктуру, навмисно блокує гуманітарний доступ та використовує холод і голод як зброю. Це - відверта жорстокість”, - сказав Скуг.

Він наголосив, що російське вторгнення в Україну “принесло смерть та невимовне страждання”. “росію необхідно притягнути до відповідальності за її страхітливі злочини, в тому числі злочин агресії проти суверенної держави. Вона також повинна заплатити фінансово за спричинене спустошення”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Після неминучої поразки росії необхідна депутіназація – Кислиця в Радбезі ООН

Скуг додав, що “ЄС підтримуватиме Україну скільки буде треба і чим треба”. “Справжнє зцілення триватиме поколіннями й зможе розпочатися лише після завершення війни”, - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада безпеки ООН обговорює гуманітарну ситуацію в Україні, пов’язану з російськими обстрілами цивільного населення та об’єктів інфраструктури.

Фото: UN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-