Моравецький подякував команді лікарів, які оперують українців у Польщі

Моравецький подякував команді лікарів, які оперують українців у Польщі

Фото
Укрінформ
Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький відвідав госпіталь у місті Челядз, де оперують важкопоранених ветеранів війни та цивільних українців.

Про це повідомляє Канадсько-українська фундація, передає Укрінформ.

Упродовж декількох тижнів канадські хірурги разом з українськими та польськими колегами оперуватимуть військових ветеранів та цивільних, які отримали травми голови, обличчя, носа, очей та вух. Усі травми були отримані внаслідок бойових дій, тому поранені потребували складних пластичних операцій. Загалом заплановано понад 40 надскладних хірургічних операцій.

"Я дуже вдячний всім, хто працює над тим, щоб врятувати життя українцям - людям, які страждають від російських окупантів та варварських атак. Я обіцяв президенту Зеленському, коли я був у Києві, що Польща зробить свої госпіталі більш доступними для тих, хто потребує. І я впевнений, що польські лікарі роблять все, щоб рятувати життя і здоров’я українців. Також хочу подякувати канадським і українським лікарям, які самовіддано працюють над цим”, - підкреслив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, вітаючи команду лікарів.

Це вже друга місія до Польщі канадських лікарів з початку повномасштабної російської агресії в Україні. Тоді канадська команда спільно з польськими та українськими лікарями провели обстеження та прооперували 45 українців, працювало понад пів сотні волонтерів-лікарів, більша частина яких переважно пластичні хірурги з Канади.

Читайте також: Німеччина передала «Охматдиту» сучасну апаратуру та прилади для нейрохірургічної операційної

«З початку війни ми знали, що мусимо зробити все, щоб наші місії були допомогою для наших українських колег-лікарів, які працюють 24 години на добу. Це вже наша друга місія в Польщі, і дійсно можна сказати, що вона найбільша і найефективніша, та має чотири хірургічні напрямки. Ціла команда вкладає всю силу та душу, щоб змінити життя наших героїв та людей, які постраждали від російської агресії», - коментує голова місії, керівник програми черепних травм Наукового центру здоров'я в Саннібрук, професор пластичної хірургії Університету Торонто Олег Антонишин.

«Для мене велика честь перебувати тут разом з командою Місії вже другий раз поспіль – робота цих волонтерів-хірургів, медсестр та всього медичного персоналу надзвичайно важлива – вони оперують надскладні травми і дають українцям шанс на повернення до нормального життя. Я вдячний прем'єр-міністру Польщі Матеушу Моравецькому за непохитну підтримку України команди Канадсько-Української Хірургічної Місії та пацієнтів з України. Я щиро вдячний персоналу лікарні Powiatowy Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej за надані операційні кімнати та всю їхню допомогу», - прокоментував президент Канадсько-Української Фундації Орест Скляренко.

Канадсько-Українська Хірургічна Місія була започаткована в 2014 році як спільний проєкт Канадсько-української фундації (Canada-Ukraine Foundation), що діє з 1995 року, та медичного центру травматології міста Торонто.

Між 2014 та 2019 роками було проведено 8 місій у трьох містах – Києві, Одесі та Львові. Під час цих місій було прокунсультовано 548 пацієнтів та прооперовано 230.

Завдяки донорам Канадсько-української фундації було передано обладнання та хірургічних матеріалів для лікування українців більш ніж на 1,5 мільйона доларів. Волонтери також надали складські приміщення, фізичну та грошову підтримку, що дозволило команді перевезти понад 14 000 тон медичних матеріалів та обладнання.

Фото: Анка Вжесневська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-