Німеччина передала «Охматдиту» сучасну апаратуру та прилади для нейрохірургічної операційної

Німеччина передала «Охматдиту» сучасну апаратуру та прилади для нейрохірургічної операційної

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини виділив 750 тисяч євро на придбання нейронавігаційного обладнання, яке передали Національній дитячій лікарні “Охматдит”.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема зазначається, що віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук разом з послом Німеччини Анкою Фельдгузен відвідали Національну дитячу лікарню «Охматдит».

“Німецька сторона передала медичному закладу нову сучасну апаратуру та прилади для нейрохірургічної операційної. Суму 750 тисяч євро на придбання нейронавігаційного обладнання виділив Федеральний Уряд Німеччини”, - ідеться в повідомленні.

Як відзначила Верещук, нинішній проєкт – результат багатогранної співпраці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з урядом Німеччини.

Читайте також: Астронавт Скотт Келлі відвідав дітей в Охматдиті

Зазначається, що завдяки такому інноваційному обладнанню сотні українських дітей, травмованих через війну, отримають можливість швидшого відновлення та одужання вдома, в Україні.

«Німеччина пліч-о-пліч з Україною протягом всього часу випробувань. Ми постійно відчуваємо підтримку з боку німецького Уряду та особисто з боку пані посла. Сьогодні ми тримаємо гуманітарний фронт. І значною мірою завдяки допомозі наших міжнародних партнерів. Нам дуже важливо розуміти, що ми не самі у цій боротьбі», – зауважила Верещук.

Вона нагадала, що німецькі лікарі діляться з українськими колегами передовим досвідом лікування травм та важких опіків, Німеччина допомагає рятувати жертв війни, передусім українських дітей.

Читайте також: Наєв передав Охматдиту змінні леза для пересадки шкіри

Також Верещук висловила подяку Федеральному уряду Німеччини, послу Німеччини в Україні пані Анці Фельдгузен за участь та всебічну допомогу українцям, що постраждали від війни, і нагадала, що в планах – відновлення та забезпечення обладнанням медзакладів в інших регіонах України, а також - спільний проєкт по наданню допомоги внутрішнім переселенцям.

Як повідомлялося, станом на ранок 5 грудня понад 1295 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 443 дитини загинуло та понад 852 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-